Brașovul este orașul meu de suflet și-l vizitez destul de des, iar în ultima excursie am descoperit un restaurant minunat: Trattorian Artisan Food.
Amplasat în Piața George Enescu, Trattorian este un restaurant cu specific mediteranean și cu un design interior intim. Mi-a placut din start faptul că meniul era prezentat pe o tabletă unde aveam atât informații despre ingrediente cât și o poză cu preparatul.
Pentru că am ajuns destul de înfometați la restaurant, am comandat câte 3 feluri de mâncare. Eu mi-am comandat Gamberi Peel Peel ca aperitiv, și Tagliatele cu somon, ca fel principal. Creveții, gătiți într-un sos de unt cu usturoi și serviți cu pâine prăjită, au fost fără îndoială starul de la masa noastră. Eu, personal am mai mâncat creveți așa buni doar în Spania.
Am fost destul de impresionată și de tagliatelele cu somon – pe lângă faptul că erau delicioase, nu erau făcute cu somon afumat (așa cum am văzut la alte “restaurante”) ci cu somon proaspăt gătit, într-o cantitate mult mai mare decât mă așteptam.
Un alt succes a fost Pizza Italiana, pe care prietenii mei au mâncat-o pe nerăsuflate, dar și burgerul a fost lăudat.
Frito Misto, amestecul de fructe de mare și legume pane, nu a fost impresionant, dar a fost bun. Nimic nu mai pare wow, dupa ce guști creveții.
Dintre deserturi am testat Tiramisu și Lava cake, ambele delicioase și preparate exact așa cum trebuie.
Când vine vorba de băuturi, nu va feriți de vinul la pahar, chiar dacă e doar 12 lei. Este chiar un vin bun și aromat. Iar cei care nu consumă alcool, pot alege unul din sortimentele de limonadaă. Cea de ghimbir mi-a plăcut în mod deosebit.
Mai multe detalii despre meniu găsiți aici.
Pot spune că Trattorian a devenit rapid unul din restaurantele mele preferate din Brașov și vă recomand să mâncați acolo cu prima ocazie.