Asa cum in Portugalia am rezervat o zi intreaga acestui oras (si nu am simtit ca ne-a ajuns), am simtit ca trebuie sa ii dedic o intreaga postare pe blog.
Sintra este orasul din Portugalia declarat in intregime patrimoniu UNESCO, datorita numeroaselor monumente si castelele cu influente romantice si neo-gotice din secolul XIX.
La Sintra se ajunge din Lisabona destul de usor, cu trenul, de la statia Apolonia sau de la statia Rossio si gratis cu Lisboa Card. Fiind situat intr-o zona mai inalta, este mult mai racoare decat in Lisabona, deci neaparat sa luati un cardigan sau o jacheta la voi.
De indata ce am ajuns si am iesit din statia de tren, arhitectura superba cu influente romantice a tuturor cladirilor din oras ne-a uimit. Totul arata ca scos dintr-un basm. Din centrul orasului pleaca autocare hop on – hop off spre castelele aflate in varful dealurilor ce-l inconjoara (aproximativ 5 eur). Daca va place aventura si vreti sa va bucurati mai mult de peisaj puteti incerca si masinutele decapotabile sau tuk-tuk-urile (15-20 eur, in functie de cum negociati).
Noi am luat un autocar pana la Castelo dos Mouros, de unde am cumparat bilet combinat pentru el si pentru Palácio da Pena (17 eur – este mai ieftina varianta asta si oricum merita vizitate amandoua).
Construit de mauri in secolele 8-9, Castelo dos Mouros are o pozitie strategica si ofera o vedere panoramica superba asupra Sintrei pe de o parte, si asupra Palatului Pena in cealalta parte. Din pacate, au mai ramas doar zidurile fortificate ale vechiului castel si iti trebuie ceva condiie fizica pentru a le vizita, avand foarte multe scari de urcat si coborat.
Vederea din Castelul Maurilor
Palatul Pena vazut de pe zidurile Castelului Maurilor
Plimbare pe zidurile Castelului Maurilor
Avanpost pe zidurile Castelului Maurilor
Privind in departare de pe zidurile Castelului Maurilor
Am mers apoi pe jos pana la Palácio da Pena pentru ca este la doar 5 minute distanta si nu merita sa mai dai banii pe transport. Aici am urcat direct la cafea unde am savurat un sandwich si o cafea buna apoi am vizitat palatul.
Lunch with a view la Palatul Pena
Palácio da Pena impreuna cu gradinile sale, este considerat una din cele 7 minuni din Portugalia, cu arhitectura sa colorata cu influente romantice. Interiorul sau a fost decorat pentru a deservi ca si casa de vara familiei regale si arata maiestuos.
Pena Palace (Palatul Pena)
Pena Palace (Palatul Pena)
Ce ne-a impresionat insa mai mult sunt gradinile care se intind pe o suprafata atat de mare (aproape 200 ha) incat te poti pierde pe micile alei pustii si inguste. Parcul a fost construit in acelasi stil romantic, cu arbori exotici si mici lagune si reprezinta un sistem labirintic de alei inguste. Am descoperit si cateva locuri ascunse si mini constructii interesante ca cele din poze.
Pena Park (Parcul Pena)
Pena Park (Parcul Pena)
Pena Park (Parcul Pena)
De la Pena am coborat in centrul orasului de unde am luat o masinuta decapotabila spre Quinta da Regaleira, ultimul castel de care mai aveam timp. Soferul a fost foarte dragut si ne-a oprit in drum si intr-un loc cu o panorama superba pentru a face cateva poze. Intregul domeniu Regaleira este construit intr-un stil neo-gotic si cuprinde un palat, o capela, un parc enorm, plin de diverse turnulete, faimoasa Fantana a Initierii si tunele subterane ascunse. Seamana cu un taram scos dintr-un basm, plin de mistere, ce abia asteapta sa fie explorat.
Initiation Well (Fantana Initierii)
Initiation Well (Fantana Initierii)
Quinta de Regaleira secret underground tunnel entrance (Intrarea in tunelurile subterane secrete)
The gardens of the Quinta Regaleira (Gradinile domeniului Regaleira)
The gardens of the Quinta Regaleira (Gradinile domeniului Regaleira)
Quinta Regaleira Palace (Palatul Regaleira)
Quinta Regaleira Palace (Palatul Regaleira)
Dupa o plimbare lunga pe domeniul Regaleira si vizita Palatului ne-am oprit la terasa lor superba pentru un pahar de vin de Porto chiar inainte ca aceasta sa se inchida. Eram ultimele atat la terasa cat si pe domeniu.
Gardens of Quinta da Regaleira (Gradinile Domeniului Regaleira)
Din fericire drumul la intoarcere era mai scurt si in coborare asa ca am mers pe jos pana in centrul orasului si de acolo inca 2 pasi pana la gara si ne-am intors in Lisabona.
Din pacate ziua nu ne-a ajuns pentru a vedea toate castelele, ramanand de vizitat Palácio Nacional de Queluz, Palácio Nacional de Sintra, Palácio Pombal, Palácio Monserrate, Palácio Seteais, Palácio Ramalhão. De asemenea parcul national Sintra ce se intinde intre oras si tarmul oceanului este impresionant, iar Praia da Ursa, pare scoasa dntr-un film romantic.
Ursa Beach – Image via
Cu alte cuvinte, o zi intreaga nu pare de ajuns pentru a te bucura pe deplin de minunile Sintrei, iar eu cu siguranta va trebui sa revin pentru a vedea tot.
Comments
Can wait to visit ❤️
Pingback: Portugalia tips & tricks - Out and about