Nu știu despre voi, dar eu sunt îndrăgostită de mâncarea grecească și pot spune că vizita la Taverna La Zavat m-a transportat fix în Grecia, fie și doar pentru câteva ore.
Localizată pe strada Popa Nan, la numărul 16, Taverna La Zavat are o terasă micuță și un design interior rustic cu mobilă din lemn masiv. Meniul este compus aproape în întregime din specialități grecești, cu mult pește și fructe de mare proaspete aduse din Grecia și România.
Eu am ajuns la ei într-o după amiază caldă de vară, împreună cu 2 prietene și eram atât de înfometate că am umplut masa.
Visam de acasă la un calamar umplut cu feta și n-am fost dezamăgită. A fost la fel de bun precum arată.
Iar sosul cu unt și usturoi în care se scăldau creveții, inelele de calamar și caracatița a fost pur și simplu divin.
Vinetele pane merg perfect cu un tzatziki ca la mama lui, iar brânza feta saganaki cu puțină pită proaspătă. Astea sunt 2 preparate pe care tot încerc să le fac și eu acasă, dar nu-mi ies niciodată atât de bune. Mi-a plăcut foarte mult și crema de brânză picantă – tirokafteri. Nu era foarte picantă și mergea la fel de bine cu vinetele pane.
Nu puteam să încheiem fără un desert tradițional – portokalopita servită cu înghețată. Probabil vă întrebați unde a mai intrat, dar știți că există întotdeauna loc pentru desert.
Am asociat totul cu un aperol spritz și cu limonadă – știu, partea asta n-a fost tradițional grecească, dar e slabiciunea mea de vară.
Per total, a fost una dintre cele mai delicioase cine din ultima vreme și voi reveni la Taverna La Zavat de fiecare dată când mi se face dor de Grecia.