Lugo București este unul din locurile mele preferate din oraș, deși abia acum reușesc să povestesc despre el.
Situat în apropiere de Piața Romană, pe strada George Enescu, Lugo are 2 terase mari, una aproape închisă și una complet deschisă, ambele proaspăt renovate, colorate și pline de viață. Eu, personal, prefer terasa complet deschisă înconjurată de verdeață și bambus, unde muzica se aude în surdină și se simte adierea vântului.
În ultima lună am ajuns chiar de 2 ori la Lugo. O dată la inaugurarea teraselor și o dată la o ieșire cu fetele. De fiecare dată am încercat alte preparate, toate la fel de gustoase, inspirate de bucătăria regiunii Emiglia Romagna, una dintre cele mai caracteristice pentru Italia.
Preferatele mele au fost de departe Tagliolini Lugo cu trufe proaspete, gătite în roata de parmezan – un adevărat deliciu.
Foarte bun a fost și Pieptul de raţă cu piure de ţelină şi sos de cireşe, o combinție delicioasă cu un gust foarte fain echilibrat.
Prietenele mele au încercat și Lasagna facută în casă sau Spaghetele carbonara din meniul de paste, dar și Puiul în stil indian cu legume la grătar și o Salată Caesar din rândul celorlalte preparate.
Trebuie să menționez că nici aperitivele nu sunt de ratat. Iată o mică mostră:
Și dacă ajungeți la Lugo trebuie neapărat să încercați un Hugo Spritz sau un Aperol Spritz. Sunt probabil cele mai bune pe care le-am băut în ultima vreme la o terasă.
Eu una, cu siguranță voi reveni la Lugo București. Deja visez la pastele alea cu trufe și salivez de poftă. Așa că dacă ești în căutarea unui restaurant cu atmosferă aia italiană autentică, cu preparate gătite cu pasiune și atenție, Lugo București este locul potrivit. Precizez că aici te poți bucura și de o serie de evenimente cu muzică live, seri de jazz sau petreceri tematice cu DJ.