Trebuie să recunosc că nu știu prea multe restaurante libaneze în București, în afară de Naser și Zaitoone, dar săptămâna trecută am descoperit Restaurant Tulin, care, deși nu are un look spectaculos, are o mâncare delicioasă.
Situat în apropierea parcului Cișmigiu, într-o casă interbelică, Restaurant Tulin, nu are nimic special sau instagramabil din punct de vedere design interior, dar compensează printr-un meniu de mâncare variat și gustos. La recomandarea chelnerului, am început cu niste platouri cu diverse startere: halloumi la grătar, humus cu muguri de pin, falafel cu sos , baba ganouj, salată tabouleh și fatoush, toate acompaniate de lipii proaspăt scoase din cuptor.
Pot să spun că aproape ne-am săturat cu toții din startere (6 persoane), dar deja comandasem și felul principal. Pentru al doilea fel de mâncare, cuvântul de bază a fost ‘grătar’. Eu am încercat Kebab iaurt – știu că sună dubios, dar combinația de carne tocată de vițel și berbec cu sos de iaurt, mentă și usturoi a fost incredibil de bună. Mi-a părut rău că nu am putut mânca tot.
Alte feluri de mâncare încercate au fost mixtgrill-ul (frigărui de vită, frigărui de pui, kebab) și kebabul simplu cu legume la grătar.
Singurul fel de mâncare mai puțin apreciat a fost Macanek la grătar, cârnăciorii libanezi fiind un pic prea uscați pentru gusturile iubitului meu care se aștepta la ceva gen cabanoși.
Prețurile și mai multe detalii despre mâncare puteți vedea chiar pe site-ul lor în secțiunea Meniu. Mie mi s-au părut niste prețuri medii, atât la mâncare, cât și la băutură (meniul de băuturi e destul de basic, dar gasești un vin, o bere bună sau un Aperol Spritz), dar calitatea și gustul mâncării mi s-au parut net superioare multor alte localuri.
Drept urmare, daca poftiți vreodată la delicii libaneze, vă îndemn să mergeți cu încredere la Restaurant Tulin.